Borgund VGS > Eksamen > Privatister

Privatister

Hva er en privatist?

En privatist er en som melder seg til eksamen uten å være elev i faget. Som privatist får du ikke standpunktkarakter, men eksamenskarakter. Det er ikke mulig å melde seg opp som privatist i et fag dersom en samtidig er elev i faget. Dette gjelder også for voksne med voksenrett.

Hvem kan melde seg opp via PrivatistWeb?

Privatister i videregående opplæring, lærlinger og praksiskandidater (tverrfaglig eksamen) skal melde seg opp via PrivatistWeb. Du må bruke fødselsnummeret ditt for å registrere deg (evt. D-nummer for de som ikke har norsk fødselsnummer). For andre: - ta kontakt med skolen.

Når arrangeres privatisteksamen?

Det arrangeres eksamen 2 ganger i året: mai-juni og november-desember. Du vil finne datoene for alle sentralgitte skriftlige eksamener på Privatistweb når de er klare.
Dato for lokalgitte eksamener (muntlig, muntligpraktisk og praktiske) kan bli fastsatt etter at oppmeldingsfristen er ute, og du vil få tilsendt et brev med informasjon når dette er klart.
Vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å få endre dato for eksamen.

Her er Udir sin side om eksamen.

Her finner du i tillegg til eksamensdatoer, kompetansemål, hjelpemidler og forberedelse. Hvis du ønsker å avlegge flere eksamener som privatist, må du sjekke datoene for eksamenene i tilfelle de faller på samme dag. Det kan være nødvendig å fordele eksamenene dine på både høsten og våren.

Jørgen Ljoså
Assisterande rektor