Borgund VGS > Nyheter > Besøk av Bent Stiansen

Besøk av Bent Stiansen

Elevane på VG2 Restaurant- og matfag hadde inspirasjonsbesøk av mesterkokken Bent Stiansen.

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges fremste kokker og eigar av Michelin-restauranten Statholdergaarden som har hatt én stjerne i guiden siden 1998. Mesterkokken vant verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, i 1993 som første skandinav. Han har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker.

Torsdag 23. april hadde elevane ved VG2 restaurant- og matfag, saman med fagfolk frå Ålesund besøk av mesterkokken Bent Stiansen som skulle inspire og veilede. Elevane hadde på førehand valt ut råvarer som Stiansen laga forskjellige retter av.

Som avslutning på ein lærerik dag, laga elevane ein 6 retters middag til 12 inviterte gjester med god hjelp frå mesterkokken. Ein super dag for både elevar og lærarar med andre ord!

Bent Stiansen 1
Bent Stiansen 2