Borgund VGS > Nyheter > Besøk på Borgund

Besøk på Borgund

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale kjem på besøk til Borgund videregående skole i dag fredag 13.04!

26. januar i år kom laget "Meget oppegående" frå Vg2 restaurant og matfag på 2. plass i Tine MatCup. Tine MatCup er ein landsomfattande konkurranse for kokk- og servitørelever på Vg2 og arrangerast av Tine og Norges Kokkelandslag.

Over 60 lag meldte seg på i konkurransen, deretter ble 30 av menyforslagene plukket ut av dommerpanelet til 6 semifinalar i ulike deler av landet. Til slutt konkurrerte laget "Meget oppegående" med 5 andre lag i finalen og fikk en sterk 2.plass.

Elevene som deltok i denne konkurransen fikk i oppgåve å lage en treretters meny der landbruks- og matministeren skulle være ein fiktiv gjest.

Menyen til laget frå Borgund vgs så slik ut:

PANNESTEKT TORSK: Omnsbakte plommetomater, sellerirotkrem, smørdampa gulrot, fritert persille, persillesjy, soyasmør

LAMMESKANK: Saltbakte rødbeter, gulrotpurè, stekt aromasopp, syltet kepaløk, glasert kålrot, lammesjysaus med balsamico, Anna potet

BRUNOSTMOUSSE: Brunostkaramell, marengs, bringebærcoulis, valnøttcrumble

Laget ”Meget oppegående” fra Borgund vgs:

Kokk Peerapat Charoensang, servitør Tiril Glasø Holseter og kokk Marie Myhre Valderhaug, med lagleiar Inger Hollingsæter. (Kilde:Tine.nohttps://www.tine.no/tinematcup​)

Restaurant- og matfagavdelinga tok i ettertid kontakt med statsråden med spørsmål om han kunne komme på eit "ekte" besøk og smake på den utsøkte menyen frå konkurransen. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale tok elevene på ordet og skal være gjest i restauranten på skolen i dag fredag 13.04. Praten vil nok gå rundt rekrutteringa til matfaga og muligheitene som denne utdanninga gir.

Vi gleder oss til besøk av statsråden på skolen vår!