Borgund VGS > Nyheter > Borgund i FYR

Borgund i FYR

Borgund vgs er knutepunktskole for FYR-prosjektet i Møre og Romsdal. Onsdag 26. september møttes lærere fra hele fylket for å samarbeide om gode undervisningsopplegg.

FYR er et nettverk av lærere fra hvert fylke som arbeider for å skape mer relevans og yrkesretting av fellesfagene innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene. Målet er å få flere elever til å gjennomføre hele utdanningsløpet. Motivasjon til god undervisningspraksis og spredning er gruppens hovedfokus.
De nasjonale kompetansesentrene for norsk, matematikk og engelsk er ansvarlig for å samordne fagarbeidet i prosjektet. Ingrid Metliaas fra Skrivesenteret, Jens Arne Meistad fra Matematikksenteret og Svein Anders Kvellestad fra Fremmedspråksenteret bidro på dagen med god inspirasjon og veiledning til arbeidet med gode undervisningsopplegg. Disse samles i en felles idebank som alle lærere kan gjøre seg nytte av.
Målet for samlingen var at alle lærerne skulle bli videre inspirert til å gjennomføre de nye målene i læreplanene om yrkesretting.

FYR = Fellesfag Yrkesretting Relevans