Borgund VGS > Nyheter > Borgund vgs har fått en Norgesmester

Borgund vgs har fått en Norgesmester

Gratulerer til Kim Taeyeong på Vg2 Design og tekstil, som vant skole-NM i Design og søm!

Skolekonkurranser skal være med å motivere elevene gjennom mestring ved å gi de praktiske og realistiske oppgaver. Den er laget for vg2 elever, skal kunne brukes som en forberedelse til eksamen og er tenkt som en naturlig metode i forhold til opplæringen innenfor yrkesfag.

Oppgaven i Design og søm består av en forberedelsesdel i forkant av konkurransen og en del som skal gjøres på NM-konkurransedagen.

Tema: Jakke uten fõr

Jakken kan ha følgende elementer: delesømmer – krage/hette – volang - lommer – linning/mansjett – lukning. Du må ha minst to av elementene i jakken. Arbeidsoppgaver: Idéfase og tegning av skisser, Tegne arbeidstegning Lage mønster til din modell, Ta ut mønsterdelene, Planlegge søm-rekkefølge-Klippet, evt kastet over og merke delene.

Selve konkurransen er på 4,5 timer, da skal oppgaven være ferdig.

Det er viktig at konkurrenten selv planlegger, velger produkt og gjennomføring som er realistisk innenfor den gitt konkurransetiden. På konkurransedagen syr alle deltakerne modellen sin ifølge egen plan.

Elevene bedømmes i: Idefase og arbeidstegning, Mønster og nøyaktighet, Sammenføyingsteknikker, vanskelighetsgrad og renhet, Tidsforbruk.

Vurdering av deltager: Vinneren leverer flere detaljerte skisser med ulike løsninger og en innholdsrik arbeidstegning. Vinneren viser stor nøyaktighet i utføringen av mønster. Vinneren utfører avanserte sammenføyningsteknikker med presisjon og høy teknisk vanskelighetsgrad. Kan trene mer på pressing.

NM i Design og søm
Jakke