Borgund VGS > Nyheter > Figurar til verdsarvens formidlingsprosjekt

Borgund vgs i samarbeid med stiftelsen Geiranger fjord

I 10 år har Vg2 Design og Tekstil samarbeida med stiftelsen Geiranger fjord

I gjennom fleire år har elevar ved linja Design og Tekstil, designutviklet og produsert fram karakterar til verdsarvens formidlingsprosjekt. Karakterane beskriver vår fjordheim og nyttes i en førestilling der vern av et vestnorsk fjordlandskap er det sentrale, nytt av året er karakterar knytt til miljøtruslane.

Oppdraget er gitt av stiftelsen Geiranger fjord, eit samarbeid som har eksistert i over 10 år. Design og tekstil elevane skaper omtrent kvart år nye karakterar til prosjektet. I år møter vi Dustin Dust, en type som sniker seg inn på folk og skader deg utan at du veit om det. Han vekker ikkje merksemd og er svært utspekulert. Peggy plast ei jålete sjølvsentrert dame som er svært opptatt av utsjånaden sin og bryr seg lite om kva konsekvensane av handlingane fører til. Disse karakterane baserer seg på tema Grøn fjord og er kome til i forhold til miljøproblematikken som turismen bringer med seg.

I tillegg møter vi ein heimekjer og patriotisk Børge Bloddråpesvermar frå vår fjordheim, som flyg frå blomst til blomst og vernar om sine.

Peggy Plast

Peggy plast