Borgund VGS > Nyheter > Gründercamp vg2 restaurant- og matfag

Gründercamp vg2 restaurant- og matfag

Grundercampen ble innledet med kreativitetsøvelser mandag 27/8. Der ble det blant mye annet gjennomført eggeslipp – der bare en gruppe lyktes i å beholde egget helt – og tårnbyggerkonkurranse med spagetti og marshmellows – der mange tårn sto.

Senere i uka ble den egentlige oppgaven som er å etablere egen bedrift for produksjon av kortreist mat presentert.

Torsdag 30.08 klokka 08:30 ble hovedoppgava presentert og i løpet av 24 timer skulle bedriftsgruppene komme med en produktidè, lage forretningsplan og presentere resultatet for en jury fra næringslivet.

I hele prosessen hadde vi inne mange mentorer fra næringslivet for å veilede gruppene i arbeidet – og elevene jobbet på skolen fram til klokka 23:00 torsdag kveld og var i full sving igjen klokka 07:00 fredag morgen. Produktidèene var svært varierte; sunne og allergi vennlige muffins, fiskepai, kaker for en hver anledning, sunn pizza og stjerneformede fiskekaker for å få barn til å spise mer fisk.

Vinner av årets Grundercamp ble Muffinsjentene UB.

Fredag 07.september avsluttes Gründercampen med gastronomikonkurranse.