Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Borgund VGS > Nyheter > Internasjonalisering 2018

Internasjonalisering 2018

Flere av elevene våre er for tiden på arbeidspraksis i det store utlandet.

Elevene er utplassert i flere land i Europa; Danmark, England, Frankrike, Nederland, Spania og Tyskland. På hele reisen er det Borgund VGS sitt reglement som gjelder. Fritiden kan disponeres litt som de vil, men det er også viktig få med seg felles sosiale aktiviteter og utflukter som blir tilbudt. Reiselederne vil i løpet av oppholdet komme på besøk til bedriften der eleven er utplassert. 

Loggskriving: Elevene skal skrive logg hver dag. Det er som en dagbok der de skriver ned hva som har gått bra og hva som har gått dårlig , og beskrive alt som skjer i den perioden man arbeider sammen.

Gjennom flere år har Borgund vgs arbeidet aktivt med ulike internasjonaliseringsprosjekter. Du lese mer om arbeidet her:

http://borgund.vgs.no/Borgund-VGS/Utdanningstilbud/Yrkesfag/Internasjonalisering/Utplassering-i-utlandet 

Bilder fra årets reiser:

Avreise til Danmark

Avreise til Danmark

Danmark Sønderbrg
Danmark Sønderbrg
England - Sheffield

England - Sheffield

England

I England

England - Sheffield 1

England - Sheffield

Frankrike - Paris

Frankrike - Paris

Utplassering Paris

Utplassering Paris

Frankrike - Paris

Frankrike - Paris

Nederland - Utrecht

Nederland - Utrecht

Nederland - Utrecht

Nederland - Utrecht elektro

Nederland - Utrecht

Nederland - Utrecht

Spania - El Albir

Spania - El Albir

Spania - El Albir - Hospital clinica Benidorm

Spania - El Albir - Hospital clinica Benidorm

Spania - El Albir

Spania - El Albir - Bygg og anlegg

Danmark – Sønderborg

Alle tre ukene bor elevene på internatet som tilhører vår samarbeidsskole EucSyd. Dette er en stor skole, med avdelinger i flere byer i Danmark.

England – Sheffield

Sheffield er en by i nord-England hvor det bor ca 550 000 mennesker. Byen er mest kjent for sin stålindustri, og det sies at den også er Englands grønneste by. Elevene blir innkvartert i vertsfamilier som bor i forskjellige bydeler rundt sentrum. 

Frankrike – Paris

Paris er en storby med over 2 millioner mennesker i bykjernen. Her er mange kjente severdigheter som blant annet Louvre(MonaLisa), Triumfbuen, Eiffeltårnet, Notre-dame, Sacre-Coeur og Champs-Elycees. Alle elevene og lærerne skal bo på et leilighetshotell som heter: APARTHOTEL ADAGIO PARIS BUTTES CHAUMONT. Skolen som vi samarbeider med heter Lycee Chateau des Coudraies. Dette er en skole som ligger 30 km fra Paris, har 550 elever og 60 lærere. 

Nederland – Utrecht

Utrecht er en by hvor det bor ca 300 000 innbyggere, og er Nederlands fjerde største by. Alle elevene bor på Hostel Strowis. Her kan de bestige Domtårnet på 112 meter, ta seg en tur i kanalbåt eller vandre i de koselige gatene i sentrum, bli med på utfluktene følgepersonene dine arrangerer

Spania – El Albir

Alle elevene bor på Apartementos Playa Albir. Hver leilighet har to soverom og to bad. Ledsagerne bor på samme hotell. Her bor elevene tett innpå andre i tre uker, og må ta hensyn. Arbeidstidene på ditt arbeidssted skal følges slik det er satt opp. Elevene vil ha noe variabel arbeidstid. Det blir rusletur til det lokale markedet i Albir, byvandring i Altea og Tapas i Restaurante Casa Vital i Altea. Kan også ta tur til Benidorm eller Alicante.

Tyskland – Münster

Alle lærlinger hører til Handwerkskammer i Munster. Munster ligger i et av 16 «lender», tilsvarende et fylke her hjemme. Bedrifter og lærlinger bor i «fylket» Handwerkskammer og følgepersoner har base i Munster sentrum.

Alle elevene som har vært på arbeidspraksis i Europa, i minimum 2 uker, kan melde seg til å ta eksamen i «Europa assistent». Det skal være en presentasjon av det de har vært med på og lært, i perioden ute i Europa. Ved bestått eksamen får elevene et tillegg til kompetansebeviset, en flott dokumentasjon som kan brukes seinere ved jobbsøknader.