Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Borgund VGS > Nyheter > Jubileumsgave til byggfag

Jubileumsgave til byggfag

VestlandsHus AS gir gave til Bygg- og anleggsteknikklinja ved Borgund vgs, som skal brukes til elevstipender og utstyr til undervisninga.

Gave fra VestlandsHus

Vestlandshus feirer 40 år og i denne forbindelse ønsket de å gi en jubileumsgave til Borgund Vidaregåande Skole, avdeling for Bygg- og anleggsteknikk.  Gaven er på kroner 100 000,- og skal benyttes til årlige stipender til avgangselever på Bygg- og anleggslinjen. Det vil også bli kjøpt inn nyttig utstyr til elevene og i år er det Tegnebrettene som skal fornyes.

Hensikten med jubileumsgaven er å stimulere ungdom til å utdannes seg innen Bygg- og anleggsbransjen. Søkertallene har sunket med 40% på landsbasis til disse fagene, og bransjen har behov for faglærte ungdommer i fremtiden.  «Nedgangen i søkertallene vil få store konsekvenser for rekruteringen, hvor vi allerede sliter med å finne gode arbeidere med norsk fagkunnskap til våre bedrifter» Dagfinn Helsem, daglig leder Vestlandshus.

VestlandsHus håper at gaven bidrar til at ungdom ser verdien i å skaffe seg god kompetanse innen Bygg og anlegg, slik at det fortsatt blir bygd hus av god kvalitet i årene framover.

Årlig vil Bygg- og anleggslinjen kåre «Årets avgangselev» i hver av avgangsklassene. Kriterier er interesse og engasjement i faget, holdninger i skolehverdagen og lavt fravær. Årets fem utvalgte ble både overrasket og glade for oppmerksomheten de fikk fra Vestlandshus. Årets elever for skoleåret 2013-2014 er Olav-Rune Bratland, Ola Vangen, Eirik Rønneberg Vågsæter, Magnus Evassønn Moe og  Magnus Hole

Jubileumsgaven ble delt ut under Borgund VGS sin offisielle avslutning fredag 20. juni med ca. 800-900 elever samlet.

Dagfinn Helsem fra VestlandsHus AS

Dagfinn Helsem fra VestlandsHus AS

Avdelingsleder Julianne Breivik

Avdelingsleder Julianne Breivik

Stipend på 2000 kr

Stipend på 2000 kr

Årets utvalgte elever

Årets 5 utvalgte elever

 Les på www.bygg.no eller sjekk her.