Borgund VGS > Nyheter > Jubileumsgave til byggfag

Jubileumsgave til byggfag

VestlandsHus AS gir gave til Bygg- og anleggsteknikklinja ved Borgund vgs, som skal brukes til elevstipender og utstyr til undervisninga.

Gave fra VestlandsHus

Vestlandshus feirer 40 år og i denne forbindelse ønsket de å gi en jubileumsgave til Borgund Vidaregåande Skole, avdeling for Bygg- og anleggsteknikk.  Gaven er på kroner 100 000,- og skal benyttes til årlige stipender til avgangselever på Bygg- og anleggslinjen. Det vil også bli kjøpt inn nyttig utstyr til elevene og i år er det Tegnebrettene som skal fornyes.

Hensikten med jubileumsgaven er å stimulere ungdom til å utdannes seg innen Bygg- og anleggsbransjen. Søkertallene har sunket med 40% på landsbasis til disse fagene, og bransjen har behov for faglærte ungdommer i fremtiden.  «Nedgangen i søkertallene vil få store konsekvenser for rekruteringen, hvor vi allerede sliter med å finne gode arbeidere med norsk fagkunnskap til våre bedrifter» Dagfinn Helsem, daglig leder Vestlandshus.

VestlandsHus håper at gaven bidrar til at ungdom ser verdien i å skaffe seg god kompetanse innen Bygg og anlegg, slik at det fortsatt blir bygd hus av god kvalitet i årene framover.

Årlig vil Bygg- og anleggslinjen kåre «Årets avgangselev» i hver av avgangsklassene. Kriterier er interesse og engasjement i faget, holdninger i skolehverdagen og lavt fravær. Årets fem utvalgte ble både overrasket og glade for oppmerksomheten de fikk fra Vestlandshus. Årets elever for skoleåret 2013-2014 er Olav-Rune Bratland, Ola Vangen, Eirik Rønneberg Vågsæter, Magnus Evassønn Moe og  Magnus Hole

Jubileumsgaven ble delt ut under Borgund VGS sin offisielle avslutning fredag 20. juni med ca. 800-900 elever samlet.

Dagfinn Helsem fra VestlandsHus AS

Avdelingsleder Julianne Breivik

Stipend på 2000 kr

Årets utvalgte elever

Årets 5 utvalgte elever

Les på www.bygg.no eller sjekk her.