Borgund VGS > Nyheter > Skoleskyss

Skoleskyss

Retningslinje for operatørar og skolar i FRAM-området

Møre og Romsdal fylkeskommune har utarbeida ein veilder for skolane. Her finn de informasjon om og retningslinjer for bruk av kollektivtransport/skoleskyss.

Sidan ein med bakgrunn i smittevernomsyn ikkje kan køyre med meir enn halvfulle bussar/køyretøy er det viktig at elevane vert oppmoda til å reise på annan måte enn med kollektivtransport om dei har muligheit til dette. Vi ber difor om at de formidlar dette i dei kanalane de har ut til elevane i tillegg til dei andre punkta som står under Skolen sitt (sjå rettleiaren under dokument)

Smitteverntiltak som gjelder i skolebussene:

• Følg myndighetens rutiner om hånd- og hostehygiene før, under og etter reisen.
  • Vis hensyn og hold 1 meters avstand når du venter på skolebussen
  • Gå inn bakdøren på bussen, da fordøren er stengt. Du skal ikke vise busskortet ditt til fører.
  • Vent på tur når du skal gå på og av, og hold 1 meters avstand.
  • Unngå å sette deg på de to forreste seteradene som er sperret av, av hensyn til fører.
  • Bare en elev per dobbeltsete.
  • Du skal sitte på motsatt sete som det eleven foran deg gjør.
  • Husk å feste setebeltet.
  • Fører åpner døren, så du trenger ikke trykke på åpne-knappen.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet skal du ikke reise med skolebussen.