Borgund VGS > Nyheter > Ungdataundersøkelsen 2020

Ungdataundersøkelsen 2020

Informasjon om Ungdataundersøkelesn i Ålesund kommune 2020

I 2020 gjennomføres ungdataundersøkelsen i Ålesund kommune blant elever i videregående skole. For å gi et godt bilde av situasjonen i Ålesund kommune, er det viktig at så mange som mulig deltar. Undersøkelsen skal gjennomføres på skolen i løpet av uke 10 til 11

FORMÅL MED UNDERSØKELSEN

• Gi ungdommer som går på videregående skole i Ålesund kommune mulighet til å fortelle lokale politikere og myndigheter om hvordan det er å vokse opp i sitt lokalmiljø.
  • Skaffe ny kunnskap om ungdoms oppvekstsvilkår til bruk i kommunens og fylkets arbeid med denne aldersgruppen.
  • Gi mulighet for sammenligning med andre kommuner og nasjonale tall, og bidra til forskning.

HVORDAN GJENNOMFØRES UNGDATA?

• Det er satt av én skoletime til å svare på undersøkelsen.
  • Undersøkelsen gjennomføres elektronisk ved at man logger seg inn på Ungdatas svarside med en tilfeldig engangskode.

HVA SPØR VI OM I UNGDATA?

• Forhold til skole, venner og foreldre
  • Fritid og fritidsaktiviteter
  • Helse, trivsel og livskvalitet
  • Mobbing
  • Seksualitet
  • Regelbrudd, vold og rus
  • Foreldres utdanningsnivå, økonomiske situasjon, landbakgrunn og bosituasjon

KONTAKTINFORMASJON

Ungdatakoordinator: folkehelsekoordinator Ingvill Karin Aarskog Holmen tlf: 454 18 869, e-post: ingvill.karin.aarskog.holmen@alesund.kommune.no.
Kontaktperson ved KoRus: rådgiver Kolbjørn Gjære tlf: 950 34 148, e-post: kolbjorn.gjere@stolav.no.