Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Avdeling for tilpasset opplæring

Avdeling for tilpasset opplæring

Alternativ opplæring (AO) er for deg som ønsker å få kartlagt muligheter for jobb med eller uten støtte fra NAV. På VG1 blir ulike muligheter kartlagt, på VG2 blir ulike jobbalternativ prøvt ut. Og på VG3 blir det en gradvis overgang til arbeid.

Alternativ tilrettelagt opplæring (ATO) er for deg som trenger assistanse i det daglige og skal trene på samhandling med andre, dagligdagse gjøremål og fritidsaktiviteter.

Målgruppe ATO

Elever med behov for spesielt tilrettelagt opplæring i vidaregåande skole.

Miljø

Avdelingens elever er for tiden fordelt i to team. Hver elev har sin assistent tilgjengelig ved behov. Alle elever har en kontaktlærer som er faglig ansvarlig for det pedagogiske opplegget til eleven.

båttur runde hjørne
bålkos runde hjørne

Ansatte

I tillegg til en god utdannet lærerstab med spesialpedagoger som legg vekt på bruk av alternativ kommunikasjon (eller supplerende kommunikasjon) og datateknologi, har skolen miljøarbeider med utdanning innen hjelpepleie, vernepleie, barne- og ungdomsarbeidere.

Fagplan

• Alternativ og supplerende kommunikasjon
  • Forflytning
  • Alternativ lese- og skriveopplæring
  • Friluftsfag
  • Sansestimulering
  • Musikk
  • Forming
  • Fysisk trening
  • Svømming
  • Treningskjøkken
  • Data/internett
  • Arbeidstrening (i forhold til hva du skal gjøre etter vidaregåande skole)

Vår avdeling har ikke fast pensum, karakterer eller eksamener. Skolen gir mulighet til fordypning innenfor fag eller emne du er interessert i. Alle elevene har individuelle opplæringsplan, veiledning og temafag.

129 runde hjørner
120 runde hjørner