Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Bygg og Anleggsteknikk

Bygg og Anleggsteknikk

Vil du arbeide med produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg med tilhørende tekniske installasjoner? VG1 bygg- og anleggsteknikk danner grunnlaget.

Bygg- og anleggsteknikk gir deg en allsidig innføring i bygg- og anleggsfagene med både teoretisk og praktisk opplæring. Med dette utgangspunktet har du en mengde valgmuligheter til videre opplæring. Hovedmodellen for utdanningen innen bygg- og anleggsfagene, er to år på skole og to år opplæring i bedrift. Deretter avlegges en praktisk prøve som fører fram til fagbrev.

Etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft

Bygg- og anleggsfagene er sammensatt av flere håndverksfag, hvor det er stor etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. Næringslivet er på stadig jakt etter medarbeidere som har skaffet seg den nødvendige kompetanse og fagutdanning. Dette gjelder også de som velger å fortsette sin tekniske utdanning med f.eks. ingeniørstudier.

På Borgund vgs vil ha følgende tilbud på VG2 for Bygg- og anleggsteknikk i 2020:

• Anleggsteknikk
    • Byggteknikk
    • Betong og mur
    • Klima, energi og miljøteknikk

Læremiddel og utstyrsliste

Forespørsel byggoppdrag

Avdeling for bygg- og anleggsteknikk har i mange år utført oppdrag for kunder som et ledd i den praktiske undervisningen.

Klassene ved bygg- og anleggsteknikk kan ta på seg eksterne byggeoppdrag. Et reelt byggeprosjekt er engasjerende, motiverende og svært lærerikt for elevene. Typiske prosjekter er blant annet garasjer og naust, redskapsboder og lekehus.

Avtale om oppdragets omfang (materialer, utstyr, bruk av verktøy, transport osv.) og kostnader inngås ved kontrakt i tråd med fylkeskommunale retningslinjer.

Lurer du på om skolen kan gjennomføre et prosjekt for deg? Send inn din forespørsel ved å trykke på linken her: Forespørsel byggeoppdrag