Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Bygg og Anleggsteknikk > VG2 Klima, energi og miljøteknikk

VG2 Klima, energi og miljøteknikk

Div bilder 095
Hovedområder

Produksjon

Programfaget produksjon dreier seg om tegning, bearbeiding og montering av ulike produkter innen klima-, energi- og miljøteknikk. Bruk av relevante verktøy, maskiner og materialer inngår i faget. Videre dreier faget seg om planlegging, vurdering og kvalitetssikring. Helse, miljø og sikkerhet har sentral plass i faget.

Bransjelære

Programfaget dreier seg om sanitære og tekniske installasjoner for isolasjon, oppvarming og ventilasjon. Anleggenes funksjon og konstruksjon, og metoder for å unngå brann- og fuktskader inngår også i faget.

Videre omfatter faget tegning og tegningsforståelse, aktuelle lover og forskrifter, bruk av informasjonsteknologi og økonomi og kundebehandling. Lærefagene sett i historisk og samfunnsmessig perspektiv inngår i faget.

Formål
Klima-, energi- og miljøteknikk er viktig for ute- og innemiljøet. Rørlegging, taktekking og ventilasjons- og blikkenslagerarbeid bidrar til å bevare store samfunnsmessige verdier ved å sikre bygg mot vær og vind og sørge for godt inneklima og lavere energiforbruk. Gjennom å utvikle dyktige fagarbeidere skal programfagene bidra til å finne løsninger på samfunnets utfordringer knyttet til klima, ressurser og miljø. På denne måten kan klima-, energi- og miljøteknikken også medvirke til å fremme bærekraftig utvikling.