Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Helse- og oppvekstfag > Muligheter til videre studie

Muligheter til videre studie

HØGSKOLER OG UNIVERSITET

Felles for alle helse- og oppvekstfag på høyskoler og universitet er at de krever generell studiekompetanse.

Dette kan du ta direkte etter vg2 (Da må du gå påbygg VG3), men vi anbefaler at du heller fullfører fagutdanninga og tar fagbrevet eller får autorisasjon først. (Påbygg VG4)

Utdanningene er kun eksempler.

• Det er mulig å komme inn på sykepleierstudiet ved høgskolen i Oslo og Akershus etter fagbrev som helsefagarbeider. (Dette kalles Y-veien, og krever altså ikke generell studiekompetanse.)
  • NTNU Trondheim – Yrkesfaglærer
  • Bachelorstudier- lærer, barnehagelærer, sykepleier, sosionom, barnevernspedagog, ergoterapeut, fysioterapeut, radiograf, økonomi og ledelse, akupunktur, akupunktur, ernæring, innkjøpsledelse, ledelse og servicestrategi, markedsføring og salgsledelse, osteopati, Livsstilsendring og folkehelse

Med spesiell studiekompetanse (da må du ta flere fag som privatist) kan du også bli:

• Farmasøyt, Bioingeniør, ortopediingeniør, medisin, tannlege

Alle studier kan også bygges på til masterstudier.