Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Restaurant og matfag

Restaurant og matfag

Restaurant og matfag

Restaurant- og matfag danner grunnlag for utdanning til mange spennende yrker i mellom annet hotell- og restaurantnæringen, institusjoner og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Yrker det er stor etterspørsel etter.

Yrkene som er representert er:
Kokk,  institusjonskokk, servitør, butikkslakter, pølsemaker, kjøttskjærer, slakter, sjømathandler, baker, konditor, fagarbeider sjømatproduksjon og fagarbeider industriell matproduksjon.

Du starter med VG1 og fortsetter året etter på VG2 innen den yrkesretningen som passer best for deg.

Du som velger restaurant- og matfag, bør ha godt handlag og være kreativ, nøyaktig og ha god hygiene. Siden disse yrkene i stor grad retter seg direkte mot kundene, er det også viktig at du er serviceinnstilt.

Vil du vite hvilke utdanningsmuligheter restaurant og matfag gir, så se

www.vilbli.no
http://www.restaurantogmatfag.no/ 
http://www.nhoreiseliv.no/utdanningsprogram-restaurant-og-matfag/category772.html