Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Borgund VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Restaurant og matfag > VG1 Restaurant og matfag

VG1 Restaurant og matfag

VG 1 restaurant og matfag

Når du søker deg inn på VG1, er dette opplæringens første år for de 12 restaurant- og matfagene. På VG2 velger du den yrkesretningen som interesserer deg mest.

På VG1 restaurant og matfag foregår mye av opplæringen gjennom praktisk arbeid. Den teoretiske delen av programfagene knyttes i stor grad opp til praktiske produksjonsmetoder innen de ulike fagområdene. Du vil få kunnskap om råvarer, mat og drikke. Hygiene og mattrygghet i alle ledd er sentrale emner. Programfagene gir også kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, helse og livsstil og du vil lære om mat som kulturbærer.

Med kunnskap om de ulike bransjene vil du få et godt grunnlag for å søke på VG2 kokk- og servitørfag eller VG 2 matfag.

Vil du vite mer om hvilke utdanningsmuligheter restaurant og matfag gir, så se

www.vilbli.no
http://www.restaurantogmatfag.no/