Pride juni 2023

En veldig viktig markering!

Jeg synes at det er viktig at skolen markerer Pride, særlig akkurat nå, sier Tina Franceska Egeberg Lexau. Hun er leder i elevrådet ved Borgund videregående skole.

Hvorfor er det viktig, Tina?

Jeg tror at det har blitt mye større åpenhet rundt det å stå fram og være skeiv i dag, og kanskje lettere enn det var før. Men samtidig så merker vi at det også har blitt tydelig at det er noen som ikke liker det, og som ikke liker at Pride markeres. Da må skolen vise at vi støtter en så viktig sak!

Hva er det med flagget som er så viktig?

At vi heiser flagget kan få folk til å føle seg litt tryggere på at det valget de har tatt er helt OK. Det er ikke et lett valg, men å være homofil er fullstendig greit, det er en menneskerett å få elske den man vil!

Jeg synes det er fint å se alle Pride-markeringene i juni, der folk står frem – og opplever at de får støtte fra 1000-vis andre i byen der de bor. Pride er jo en markering av kjærlighet, klart vi må være med på det!

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.